Koltai Róbert cáfolja a tanúvallomásáról szóló hírt

Vágólapra másolva!
Közleményben cáfolta a rendőrségi tanúvallomásáról megjelent információkat Koltai Róbert. A színművész közölte, hogy a fia ellen folyó nyomozás során hetekkel ezelőtt tett vallomást, és hozzátette: "A vallomásomban foglaltak és a médiumokban megjelentek teljes mértékben ellentétesek egymással."
Vágólapra másolva!

A Blikk hétfői száma meg nem nevezett forrásra hivatkozva írta azt, hogy P. Koltai Gábor adócsalási ügyében tanúként hallgatták ki az apját, Koltai Róbertet, aki vallomást is tett, noha hozzátartozóként erre nem lenne köteles. A lap információi szerint a színész-rendező az ügyvédjével ment a kihallgatásra, és ott állítólag azt mondta, hogy három éve átadta az ügyvezetést a fiának, azóta pedig kizárólag a fiának volt aláírási, illetve döntési joga. Koltai Róbert közleménye nem tér ki arra, hogy a vallomásban mi hangzott el, viszont felhívja a figyelmet arra, hogy "a nyomozás során az eljárás adatait csak az arra jogosult eljárási résztvevők ismerhetik meg, és nyilatkozhatnak az ügyben tett vallomásaikról. Az ügyben eljáró hatóság tagjait titoktartási kötelezettség terheli a tanúvallomásokat illetően is."

A Blikk cikkét hétfőn reggel az [origo] is szemlézte; ezt a cikkünket, mivel a benne foglalt állítások és értékelések nem saját információinkon alapultak, eltávolítottuk az internetről.

P. Koltai Gábor filmproducert december 8-án vették őrizetbe csalás, adócsalás és magánokirat-hamisítás gyanújával.