Vadászegylet vezetője lett Semjén Zsolt

Vágólapra másolva!
Elnökévé választotta Semjén Zsolt KDNP-s politikust az Országos Magyar Vadászati Védegylet. A politikus évek óta vadászik, az egylet honlapja szerint hétfőn "megnyugtató és biztató székfoglaló beszédet tartott".
Vágólapra másolva!

Az Országos Magyar Vadászati Védegylet december 3-án tisztújítást tartott Lovasberényben, és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, a KDNP elnökét választották a szervezet vezetőjévé. A vadászkamara honlapja szerint Semjénnek nem volt kihívója. Megválasztása után az új elnök "megnyugtató és bíztató székfoglaló beszédet tartott" - olvasható a vadászkamara honlapján.

Semjén Zsolt régóta vadászik. 2004-ben a HVG írta meg, hogy egy vállalkozó által szervezett lónyai vadászaton Semjén is részt vett - olyan politikusok társaságában, mint az akkori szocialista Hagyó Miklós vagy Vári Gyula, az egykori MDF-es Karsai Péter, illetve Szabó Ferenc és Szabó József Andor fideszes képviselők.

A Manager Magazin egy korábbi, a hazai vadásztársadalomról szóló cikke szerint a hobbivadászok között számos bankár, jogász, nagyvállalkozó és politikus van. Szívesen jár vadászni például az MSZP-s Herbály Imre, a KDNP-s Nógrádi László, a hétfőn legfőbb ügyésszé választott Polt Péter, Bárándy Péter ügyvéd, Benedek Fülöp korábbi államtitkár, Pintér Sándor belügyminiszter, vagy éppen Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója.