Elektromos hibát sejt a kigyulladt szálló főnöke

Vágólapra másolva!
Mivel a tetőszerkezetben csaptak fel a lángok, így valószínűleg elektromos hiba okozhatta a tüzet a zalakarosi Hotel Karos Spa apartmanházában - mondta a Független Hírügynökségnek kedden Üsztöke Botond, a szálloda vezérigazgatója. A tűzoltóság még vizsgálódik. A kár 200-300 millió forint.
Vágólapra másolva!

A tűzjelző riasztására ébredtek az apartmanházban lakók hétfőn este, nem sokkal éjfél előtt. Mivel holtszezon van, ebben az épületben vendégek nem voltak, de nyolc alkalmazott a tetőtérben lakik, ott, ahol felcsaptak a lángok. Még kifújták a poroltókat, aztán személyes tárgyaikból annyit tudtak magukhoz venni, amennyi elfért a kezükben, és kimenekültek az épületből - mesélte a Független Hírügynökség tudósítójának az egyik lakó, Piller Zsolt.

A tűzjelző automatikus riasztást adott le a nagykanizsai tűzoltóság központjába is. Ott azonnal négyes fokozatú riasztást rendeltek el, így a mentésbe Nagykanizsán kívül Zalaegerszegről, Keszthelyről és Marcaliból is bekapcsolódtak a tűzoltók, akik 20 perc alatt a helyszínre értek. A lángokat reggel hat órára oltották el, de az utómunkálatok napközben is folytak - mondta el a Független Hírügynökségnek Németh István mentésvezető, aki a tűz keletkezésének okáról egyelőre nem tudott nyilatkozni. Az oltásnál összesen 37 tűzoltó dolgozott.

Az épület tetőtere szinte teljesen kiégett, több helyen beszakadt a tető. A bútorok, az ott lakók holmija mind tönkrement. Az oltáshoz használt víz az alsóbb szintekre is bejutott, így ott is jelentős a kár, amit összességében Üsztöke Botond vezérigazgató 200-300 millió forintra becsül. A szállodának van biztosítása, így amint befejeződnek a vizsgálatok, rögtön hozzákezdenek az épület felújításához.

Üsztöke Botond hangsúlyozta, hogy az apartmanház a Karos Hotel Spa főépületétől teljesen külön álló épület. A szállodában így semmiféle kár nem keletkezett, továbbra is fogadnak vendégeket.