Börtönre ítélték Kaisert egy ausztriai lopás miatt

Vágólapra másolva!
Jogerősen letöltendő börtönbüntetést szabtak ki szerdán egy ausztriai pénzváltó kifosztásáért Kaiser Edére, aki korábban ennek a bűncselekménynek az elismerésével próbálta tisztázni magát a móri bankrablás vádja alól. Kaiser azt állította: ebből a lopásból és nem a móri bankrablásból volt pénze.
Vágólapra másolva!

Jogerősen két év, három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság szerdán Kaiser Edét egy ausztriai pénzváltó kifosztásáért. A bűncselekmény elkövetését korábban azért ismerte be a vádlott, hogy igazolja: nem a móri bankrablásból, hanem ebből a lopásból volt pénze.

Tavaly november 6-án tisztázta a bíróság Kaisert a móri vádak alól, kimondták, hogy nem bűnös a 2002-ben elkövetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablásban. Kaisert korábban életfogytiglanra ítélték, ám időközben kiderült, hogy mások voltak az elkövetők.

A bíróság szerdán Kaiser Edét három évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Társa büntetését egy év hat hónap börtönbüntetésre mérsékelték, a szabadságvesztés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet szerint Kaiser Ede 2002. május 12-én az osztrák A4-es autópálya nickelsdorfi pihenőhelyénél lévő pénzváltó ablakát felfeszítette, és több mint 35 millió forintnak megfelelő valutát lopott el, miközben az alkalmazott kávéért ment a közeli benzinkúthoz. A társ mobiltelefonon tájékoztatta Kaisert arról, hogyan mozog a pénzváltóból a közeli benzinkútra induló alkalmazott.