Tagadja a BKV-s látszatmunkát Hagyó tanácsadója

Vágólapra másolva!
Boszorkányüldözéshez hasonlította az ellene folyó eljárást Horváth Éva, a szocialista főpolgármester, Hagyó Miklós korábbi munkatársa. A Figyelő hetilap kérdéseire válaszoló egykori BKV-alkalmazott állítja, szabályosan foglalkoztatták két helyen, és nem tudott sem a milliárdos szerződésekről, sem arról, hogy politikusok nyomást gyakorolnának a közlekedési vállalatra.
Vágólapra másolva!

A sajtóban megjelent információkkal ellentétben ténylegesen munkát végzett a BKV-nál, és ezért nem 24 millió forintot, hanem csak 7 millió forintot kapott - ezt állítja Horváth Éva, a lemondott Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes sajtósa, aki meggyanúsítása óta először szólalt meg a Figyelő című lapban. A személyes interjútól elzárkózó Horváth e-mailben válaszolt a lap kérdéseire.

Horváth szerint "valakiknek az érdeke", hogy belekeverjék a botrányba, mégpedig úgy, hogy Hagyó Miklós munkatársaként hivatkoznak rá. "Kezd olyan lenni körülöttem a felhajtás, mint a középkori boszorkányperekben" - jegyezte meg. Állította, korábban Kocsis István, a BKV vezérigazgatója sem vonta kétségbe, hogy - "kihelyezett munkavégzéssel" - a közlekedési vállalat alkalmazottja, csak tavaly augusztus óta mondja ennek ellenkezőjét.

Hagyó Miklós kommunikációs tanácsadója volt, nem pedig a szóvivője, így szerinte nem is tekinthető közszereplőnek - közölte Horváth. Hagyót még nem ismerte, mikor a BKV-hoz került, akkor találkoztak, mikor a 4-es metró kommunikációs teendőit látta el. Horváth szerint az "akkori kommunikációs sikereit látva" kérte fel a szocialista politikus a tanácsadói posztra. Szerinte a két feladat azért nem volt összeférhetetlen, mivel a BKV száz százalékban fővárosi tulajdonban lévő cég.

Horváth szerint Hagyó "tenni akart, és tett is több mindent" a fővárosért. A tanácsadó végül tavaly szeptemberben "saját döntésből" távozott az önkormányzattól. Hagyó Miklóssal már nem tartja a kapcsolatot, ahogy Kocsis Istvánnal sem - tette hozzá.

A BKV-ügyben eddig előkerült gyanús szerződésekről Horváth azt mondta: nem volt tudomása arról, hogy a politikusok nyomást gyakorolnának a BKV-ra, és semmi bűncselekménygyanús dolgot nem tapasztalt. Hozzátette, neki soha nem volt döntési jogköre, kizárólag a kommunikációval foglalkozott. A végkielégítési és milliárdos tanácsadói szerződések őt is meglepték, ezekről sem tudott korábban - állította Horváth. "Gyanúsított lettem, mert felvettem a havi fizetésemet, amiért megdolgoztam" - jegyezte meg.

Horváth azt mondta, hisz az igazságszolgáltatásban, és az igazság úgyis ki fog derülni. "Nekem tiszta a lelkiismeretem" - jelentette ki.