Felfüggesztett börtönre ítélték a kutyatámadásban meghalt fiú anyját

Vágólapra másolva!
Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság csütörtökön annak a kisfiúnak az édesanyját, akit a család kutyái 2007-ben szétmarcangoltak Monorierdőn. Az ítélet nem jogerős. A szülők először azt állították, hogy a gyerek eltűnt a Margitszigeten, de később kiderült, hogy a család otthonában halt meg kutyatámadásban.
Vágólapra másolva!

Egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Pest Megyei Bíróság csütörtökön annak a kisfiúnak az édesanyját, akit a család kutyái 2007-ben szétmarcangoltak Monorierdőn. A bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ítélte el T. Máriát.

K. Péter másodrendű vádlott, a nő élettársa - aki közreműködött a kétéves gyerek földi maradványainak eltüntetésében - az ítélet szerint bűnpártolást követett el, ezért 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte őt a bíróság.

Az ítélet nem jogerős. T. Mária ügyvédje három nap gondolkodási időt kért, míg K. Péter, illetve védője tudomásul vette az ítéletet. A szülők először azt állították, hogy a gyerek eltűnt a Margitszigeten. A kisfiú édesanyja csak később árulta el a rendőröknek, hogy eredeti állításával ellentétben nem igaz, hogy a kisfiú eltűnt, hanem kutyák tépték szét. A kisfiú ugyanis kiment a házból, és a család által tartott kutyák közé keveredett az udvaron, amelyek szétmarcangolták.

A szülők akkor úgy döntöttek, hogy nem jelentik az esetet. Az anya és élettársa közösen, talicskával vitték ki a halott gyereket a falu határába, és ott elásták. A rendőrség csak napokon át tartó kutatás után találta meg a kisfiú maradványait.