Elfogtak egy csalással gyanúsított állásközvetítőt

Vágólapra másolva!
Debreceni és pécsi hotelekben toborzott egy állítólagos munkaközvetítő, aki külföldi munkát ígért harmincezer forintos regisztrációs díjért cserébe - írja a Bama.hu. A férfi Debrecenben a pénz beszedése után eltűnt, a pécsi hotelbe az után vonult ki a rendőrség, hogy egy állampolgár felfigyelt a két hirdetés hasonlóságára.
Vágólapra másolva!

Előállítottak a rendőrök a hétvégén egy pécsi hotelből egy férfit, aki éppen spanyolországi munkalehetőségekről tartott toborzó előadást - írja a Bama.hu Baranya megyei internetes újság.

A lap úgy tudja, hogy a szállodában közel százan hallgatták a férfit, amikor megérkeztek a járőrök. Dr. Murai Ágnes, a Pécsi Városi Rendőrkapitányság sajtóreferense a lapnak elmondta, valóban előállítottak a napokban egy embert az egyik pécsi hotelból, az ügy részleteiről azonban nem beszélt, mint mondta, a nyomozást a debreceni rendőrök folytatják.

Fülöp Norbert, a Debreceni Városi Rendőrkapitányság nyomozója a lapnak azt mondta, az előállított férfi szabadlábon védekezhet. A férfi ellen azt követően indult csalás gyanúja miatt eljárás, hogy a közelmúltban több károsult tett bejelentést - mondta Fülöp.

Fülöp elmondta, egy állampolgártól kaptak bejelentést arról, hogy Baranyában is megjelent a debrecenihez hasonló, munkát ígérő hirdetés. Pécsen, a rendőrség szerint vélhetően ugyanaz a társaság szervezett előadást, amely korábban egy debreceni hotelben is toborzott, hasonló forgatókönyv szerint. A baranyai megyeszékhelyen spanyolországi munkalehetőségről, többek között narancsszedésről beszéltek, és harmincezer forintos regisztrációs díjat kértek.

Debrecenben - szintén egy hotelben - ugyancsak külföldi munka ígéretével toboroztak embereket. Ott németországi munkát kínáltak az előadók, és a jelentkezőktől szintén harmincezer forintos regisztrációs díjat kértek. Miután kifizették az összeget, a toborzókat már sehol nem tudták elérni, sem telefonon, sem személyesen, és a munka is elmaradt.