Kilép az MDF-ből az óbudai szervezet 15 tagja és elnöke

Vágólapra másolva!
Szerdán bejelentette az MDF óbudai szervezetének elnöke, Szegner László, hogy 15 óbudai taggal együtt kilép a pártból. Szegner szerint az ajánlószelvények gyűjtésének eredménytelensége figyelmeztetés.
Vágólapra másolva!

Az MDF óbudai szervezetének elnöke, Szegner László szerdán közölte, hogy az óbudai szervezet 15 tagja és ő maga is március 24-i hatállyal kilép a Magyar Demokrata Fórumból. Szegner szerint döntésük megalapozottságát visszaigazolták a választópolgárok az ajánlószelvények gyűjtése során, és igazolni fogják a parlamenti választások szavazásánál is.

"Az SZDSZ haláltáncában átölelte az MDF-et és magával rántotta az erkölcsi megsemmisülésbe" - írta. Szerinte az MDF hiteles programjában hívő tagjai sem a győzelemben, sem az összeomlásban nem vállalhatnak közösséget.

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese Szegner bejelentése után közleményt adott ki, melyben azt írta: "az MDF arra kéri az óbudai szervezet kilépett tagjait, hogy békében, csendben hagyják el a pártot". Herényi a közleményének azt a címet adta, hogy "az alantas támadások nem hátráltatják az MDF-et".

Az ügy előzménye, hogy február 11-én az MDF budapesti választmányának 13 tagja igennel szavazott arra, hogy visszahívják tisztségéből Lévai Zoltánt, az MDF fővárosi választmányának elnökét és új elnöknek Szegner Lászlót, Óbuda alpolgármesterét választották.

Másnap Dávid Ibolya, az MDF elnöke felfüggesztette az MDF öt, a III., a IV., a IX., a X. és a XXI. kerületi szervezetének működését. Dávid Ibolya akkor azt is közölte: megengedhetetlennek tartja, hogy "a választási kampány közepén, a folyamatosan kisebbségben maradók támadást intézzenek az MDF testületi döntései és politikája ellen". (Azóta Lévai Zoltánt az MDF elnöksége kizárta a pártból.)