Vádat emeltek a fotómodell-gyilkosság gyanúsítottjai ellen

Vágólapra másolva!
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és okirat-hamisítás miatt emelt vádat a fotómodell-gyilkosság gyanútottjai ellen a Fővárosi Főügyészség. A két fiatal 2008 augusztusában Soroksáron ölt meg egy 21 éves fotómodellt.
Vágólapra másolva!

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és közokirat-hamisítás miatt Fővárosi Főügyészség vádat emelt B. László és T. Adrienn ellen. Az ügyészség szerint a részben táncosnőként, részben prosituáltként dolgozó T. Adrienn 2008. év első felében ismerkedett meg Sz. Dézivel, aki fotómodellként, táncosnőként dolgozott, esetenként pedig szexuális szolgáltatásokat nyújtott. A két lány néhányszor közösen vállalt táncosnői munkát.

A vádirat szerint T. Adrienn 2008. augusztus 11. napján este 7 órára találkozót beszélt meg Sz. Dézivel a WestEnd City Center bevásárlóközpont közelébe. B. László és T. Adrienn autóval érkezett a találkozóra, felvették a sértettet, majd egy soroksári erdős területen lévő útra hajtottak. Az autóban mindketten rátámadtak a lányra, és több tucat szúrással megölték. Az ügyészség egyelőre nem tudja, mi volt az oka a gyilkosságnak.

B. László és T. Adrienn a holttestet az úton hagyták, majd hamis személyi okmányokkal vidéken bújkáltak. A rendőrség augusztus 23-án egy vidéki panzióban fogta el őket. Az ügyben az eljárást a Fővárosi Bíróság folytatja, a vádlottak előzetes letartóztatásban vannak.