Hetvenötezer forintot húztak le egy turistáról egy vacsoráért

Vágólapra másolva!
A gyanú szerint túlszámlázással károsítottak meg egy brazil turistát egy budapesti étteremben, ahol 75 ezer forintot számoltak fel egy gulyáslevesért és két sörért - adta hírül az RTL Klub híradója. A turista kénytelen volt fizetni, de az eset után feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

75 ezer forintot fizettettek egy brazil turistával egy vacsoráért egy budapesti étteremben - adta hírül az RTL Klub Híradója. A hírműsor szerint a fiatal turista csupán egy gulyáslevest és két sört fogyasztott a belvárosi étteremben, de mindezért irreálisan magas árat számoltak fel neki.

A fiú ellenkezni sem tudott, mert rögtön egy az étteremben elhelyezett bankautomatához kísérték, ahol megvárták, amíg kiveszi a pénzt a gépből. A brazil fiatalember az eset után azt mondta, hogy két lány ajánlotta neki a Váci utcai éttermet, akik be is ültek vele az étterembe. A fiatalember szerint az egész helyzeten látszott, hogy nincs kiút, kénytelen fizetni, de az eset után feljelentést tett, amit most az V. kerületi kapitányság vizsgál.

Ha bebizonyosodik, hogy a turistát tényleg megkárosították, akkor nyomozás indulhat az étterem ellen. Az utóbbi években csökkent a hasonló bűncselekmények száma a belvárosban, tavaly két vendéglátóhelyet zárattak be ilyen ügyek miatt. Az Egyesült Államok feketelistáján azonban még mindig 7 budapesti étterem szerepel.