Kisebb lakásba költözhetnek a fizetésképtelen lakáshitelesek

Vágólapra másolva!
Rogán Antal fideszes politikus szerint elképzelhető, hogy azt a bajba jutott hitelest, aki egyedül él egy nagyobb lakásban, kisebb bérlakásba költöztetik - hangzott el az RTL Klub híradójában. A rendszer pontos működését október 15-ig dolgozza ki a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub híradója szerint nem biztos, hogy a lakásukban maradhatnak azok a devizahitelesek, akik a Nemzeti Eszközkezelő Társaság segítségére szorulnak. A Magyar Bankszövetség elnöke, Erdei Tamás szerint százezer olyan devizahiteles van, akiről tudni lehet, hogy semmilyen körülmények között nem tudja visszafizetni hitelét.

Számukra hozza létre a kormány a nemzeti eszközkezelőt, amely megvásárolja a bajba került hiteles lakását, aki visszabérelheti az államtól. Az is lehet azonban, hogy akkor is költöznie kell, ha segítenek rajta. Rogán Antal fideszes képviselő azt mondta az RTL Klub híradójában, hogy aki végső esetben a nemzeti eszközkezelőre szorul, annál nincs arra garancia, hogy saját lakását tarthatja meg.

"Lehetséges olyan eset, amikor valaki egyedül lakik egy 3 szobás lakásban, akkor a nemzeti eszközkezelő megmenti a fedelet a feje fölött, de át kell költöznie egy egyszobásba, a másikat meg megkapja egy olyan család, amelynek több gyerekkel kell megtalálnia a helyét a világban" - mondta Rogán.

Elképzelhető tehát, hogy aki nem fizet, annak költöznie kell, mondjuk egy kisebb lakásba, de így is fedél marad a feje fölött. Döntés még nincs, az elképzelésről egyelőre nem lehet többet tudni, a Nemzetgazdasági Minisztérium október 15-ig dolgozza ki az eszközkezelő működésének részleteit.