MN: Új gazdasági vezetés kerül az egyetemek élére

Vágólapra másolva!
Az egyetemi gazdasági tanácsok valamennyi tagjának megszűnik a megbízatása - derül ki Rogán Antal törvénymódosító javaslatából, amelyről a Magyar Nemzet számol be.
Vágólapra másolva!

A rektor és a gazdasági főigazgató kivételével 2011. január 31-ei hatállyal megszűnik a felsőoktatási intézmények gazdasági irányításában meghatározó befolyással bíró gazdasági tanácsok valamennyi tagjának a megbízatása. Ez Rogán Antal felsőoktatási törvényt módosító javaslatából derül ki, amelyről a Magyar Nemzet számol be.

Az indítvány szerint a jövőben egységesen kilenctagú lesz minden felsőoktatási intézmény gazdasági tanácsa, négy tagot delegálnak majd a minisztériumok, hármat a szenátusok, és tagja lesz a rektor és a gazdasági főigazgató. A módosítás a jelenleginél nagyobb állami befolyást jelent majd, mivel több tagot delegálhat a kormány a tanácsokba. Az is változás, hogy visszahívhatóak lesznek az öt évre kinevezett tagok. Az indítványt támogatja a kormány és a parlamenti bizottságok, így bizonyára az Országgyűlés is elfogadja.