Házi őrizetben Geréb Ágnes

Vágólapra másolva!
Megszüntette a bíróság a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsított Geréb Ágnes előzetes letartóztatását, és házi őrizetbe helyezte a szülész-nőgyógyászt. Az előzetes megszüntetését az ügyészség indítványozta.
Vágólapra másolva!

Házi őrizetbe helyezte a bíróság Geréb Ágnest. A szülész-nőgyász eddig előzetes letartóztatásban volt, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsítják.

Geréb Ágnes védője, Bánáti János szerint a bíróság nem látta szükségesnek a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartását, mivel a nyomozás akadályozásának veszélye már nem áll fenn. A Pesti Központi Kerületi Bíróság úgy ítélte meg, hogy egyedül a bűnismétlés lehetősége fordulhat elő, de ennek megakadályozásához elég a házi őrizet is.

Hétfő este énekes tüntetéssel köszöntötték Geréb Ágnest a születésnapján családtagjai és támogatói a Nagy Ignác utcai börtön előtt. Erről részletesen itt olvashat.

A szülész-nőgyógyászt október elején helyezték előzetes letartóztatásba, mivel az általa vezetett Születésházban, szülés közben majdnem meghalt egy csecsemő. Az otthonszülések közben történt balesetek miatt már többször indult eljárás Geréb Ágnes ellen. Egy korábbi bírósági ügyben, 2007-ben három évre eltiltották hivatása gyakorlásától.