Fosztogatják az üres házakat Devecserben és Kolontáron

Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben több lopás is történt az iszapkatasztrófa sújtotta Devecserben és Kolontáron. A tolvajok az üresen álló házakat fosztják ki. A katasztrófavédelem a rablások megelőzése miatt hétfőtől ismét ellenőrzi majd a településekre érkezőket, illetve több utcába csak engedéllyel lehet majd bejutni.
Vágólapra másolva!

Fosztogatók járják Devecsert és Kolontárt. A tolvajok vagy az üres házak garázsait rabolják ki, vagy éppenséggel fát lopnak, ugyanakkor olyan is előfordult már, hogy egy ház nyílászáróit vitték el.

A katasztrófavédelem a rablások megakadályozása miatt úgy határozott, hogy ismét minden, Devecserre és Kolontárra érkezőt azonosítanak, illetve engedélyhez kötik az egyes utcákba való bejutást. Az utóbbira vonatkozó táblákat hétfőn rakják majd ki.

Az engedélyeket péntektől az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központban kell kérniük a lakóknak, a rokonoknak és mindenkinek, aki az iszapkatasztrófa sújtotta területekre be akar menni. Aki engedély nélkül lép be ezekre a területekre, azt kivezettetik a rendőrök - közölte Benkovics Zoltán, az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka. A rendőrök éjjel-nappal járőröznek majd.