Igaztalanul vádolják Orbánt rasszizmussal a Cigány Önkormányzat szerint

Vágólapra másolva!
Igaztalanul vádolják a magyar kormányt és vezetőjét antiszemitizmussal és rasszizmussal - írja csütörtöki közleményében az Országos Cigány Önkormányzat.
Vágólapra másolva!

A magyar törvények minden jogot és minden lehetőséget biztosítanak a magyarországi kisebbségek számára, ezért tartja érthetetlennek az Országos Cigány Önkormányzat újonnan választott elnöksége, hogy európai uniós kritikák a nacionalizmus és az antiszemitizmus vádjával bővültek - olvasható az OCÖ által kiadott kommunikében.

A Farkas Flórián vezette elnökség leszögezi: Magyarországon - Európában egyedülálló módon - az alkotmányban a nemzetiségeket mint államalkotó tényezőt határozták meg, és biztosították az érdekképviseletüket helyi, regionális és országos szinten egyaránt.

"Annak a politikai erőnek a kormányfőjét vádolják antiszemitizmussal, rasszizmussal, amely három országgyűlési képviselői helyet biztosított a magyarországi cigányság számára, és az Európai Parlamentbe egyedüliként küldött roma származású képviselőt a hazai és az európai cigányság képviseletének ellátására. Úgy véljük, egy nacionalista, antiszemita, rasszista kormánnyal erre nem lenne lehetőség" - fogalmaztak. A roma vezetők szerint a támadásokkal az EU által is támogatott egységes romastratégia kidolgozásáról, az érdemi munkáról akarják elterelni a figyelmet.

Farkas Flórián a negyedik ciklusát tölti a Fidesz országgyűlési frakciójának soraiban, és tavaly júniusban romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztossá nevezték ki.