Sukoróhoz ragaszkodik a King's City beruházója

Vágólapra másolva!
A King's City kaszinóprojektet kivitelező cég beadta a megfelelő okiratokat a szakminisztériumnak, amelyekben a beruházás végső helyszíneként Sukorót nevezte meg. A cég egyben a beruházás kiemelt státuszának helyreállítását is kérte.
Vágólapra másolva!

A koncessziós szerződésben foglaltak szerint a King's City kaszinó-komplexum beruházója, a KC Bidding Kft. 2010. december 20-án megnevezte a beruházás helyszíneként a sukorói földterületet, mint végleges helyszínt, és benyújtotta a szükséges okiratokat a szakminisztérium részére - közölte a beruházó.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a KC Bidding Kft., a King's City csoport része 2009. október 9-én I. kategóriába tartozó játékkaszinó üzemeltetésére és működtetésére vonatkozó koncessziós szerződést írt alá az akkori Pénzügyminisztériummal.

A koncessziós szerződés értelmében a King's City-projektet, a játékkaszinót is beleértve, a Velencei-tó mellett, az eredetileg tervezett sukorói ingatlan-együttesen valósítanák meg, amely terület a beruházók szerint különleges és egyedi adottságokkal bír.

A közlemény szerint "a King's City-csoport vezetése elvárja, hogy a Magyar Köztársaság kormánya állítsa vissza a beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt státuszát, amelyet a közelmúltban megszűntetett azzal, hogy a státuszt biztosító kormányrendeletet indokolás nélkül hatályon kívül helyezte." Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptemberben kezdeményezte a státusz megvonását.

A King's City-csoport vezetése "elvárja továbbá, hogy a kormány hajtsa végre a beruházásösztönző megállapodásban rögzített 2,6 milliárd forint összegű állami támogatás megfizetésére vonatkozó rendelkezéseket, amelyről a King's City-csoportot a Magyar Köztársaság előzőleg regnáló kormánya biztosította és az erről szóló jegyzőkönyv az ITD Hungary Zrt. által is aláírásra került" - írták a közleményben.

A King's City-csoport aggodalmát fejezi ki amiatt, hogy a jelenlegi kormányzat magatartása a beruházással kapcsolatban hátráltatni fogja új, nagy volumenű beruházások megvalósulását Magyarországon - olvasható a közleményben.

A beruházás miatt az állam keresetet adott be a bíróságra 2009 végén, hogy az állapítsa meg a telekcsere-szerződés semmisségét. Az alperes, Joav Blum az egy évvel később, egyik tárgyaláson azonban nem jelent meg egészségi állapotára hivatkozva.