Vágólapra másolva!
Nyomozást rendelt el az ügyészség az UD Zrt.-ügyben nyilvánosságra került hangfelvételek miatt. Személyes adattal visszaélés gyanúja miatt nyomoz a III. kerületi rendőrkapitányság.
Vágólapra másolva!

Személyes adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Fővárosi Főügyészség az UD Zrt.-ügyben a múlt héten nyilvánosságra hozott hangfelvételek miatt. Skoda Gabriella szóvivő elmondta, hogy a III. kerület rendőrkapitányságot bízták meg.

Az MTI úgy tudja, hogy feljelentés alapján indult a nyomozás. Futó Barnabás, az UD Zrt. jogi képviselője pénteken közölte, hogy feljelentést tesz a cég az internetre felkerült felvételek miatt. Hétfőn ugyanakkor azt mondta, hogy ez még nem történt meg, és mivel a nyomozást elrendelte az ügyészség, újabb feljelentést nem tesznek.

Az ügyvéd tájékoztatása szerint a YouTube videomegosztó oldalain szerdán megjelent felvételeket másnap eltávolították, ügyfelei azonban azt állították, hogy pénteken ismét felkerültek oda az UD Zrt.-vel kapcsolatos hanganyagok, magánbeszélgetések. Az ügyvéd emlékeztetett arra, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója 2008 őszén csatolta feljelentéséhez a napokban az internetre felkerült hangfelvételeket, amelyeket azután megvizsgáltak a nyomozó szervek, de 2009 nyarán bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást.

Futó Barnabás hozzátette, hogy ügyfelei szerint valószínűleg manipuláltak a felvételeket. A Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában írt arról, hogy vizsgálatot indított az Alkotmányvédelmi Hivatal, miután újabb, a titkosszolgálatok által rögzített hanganyagokat tettek fel az internetre. Korábbi cikkünket itt olvashatja.