Újabb hat embert telepítettek ki a belvíz miatt

Vágólapra másolva!
Újabb 3-3 embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében hétfőn. A lakosság ellátása minden településen biztosított.
Vágólapra másolva!

Három-három embert kellett kitelepíteni a belvíz miatt Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megyében hétfőn - jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az újabb hat emberrel már 336-ra nőtt azoknak a száma, akiknek átmenetileg el kellett hagyniuk az otthonaikat. Az ár- és belvízveszély ellenére a lakosság ellátása minden településen biztosított, közüzemi kimaradás a hét első napján nem történt. A Fejér megyei Kulcson a belvizes területeken továbbra is lajtos kocsival biztosítják az ivóvizet.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint hétfőn az ország 12 megyéjében 230 településen folyt ár- vagy belvízi védekezés. A belvízzel elöntött területek nagysága jelenleg 348 ezer hektár, amiből 191 ezer hektár vetés-szántó.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 40 településen folyik belvíz elleni védekezés. Csongrád megyében 37 településen dolgoznak, ott a belvízzel borított terület nagysága már meghaladja a 63 ezer hektárt. Pest megye területén 31, Bács-Kiskun megyében 26, Hajdú-Biharban 24, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyaránt 19, Borsod-Abaúj-Zemplénben 15 településen tart a belvíz elleni védekezés.