Újabb tanú maradt távol a Kolompár-perben

Vágólapra másolva!
Délután folytatódik a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőper tárgyalása, mert egy tanú nem jelent meg. A bíró telefonon érte el, és délutánra ismét beidézte. Kolompárt és társait sikkasztással, okirat-hamisítással, jogosulatlan előnyszerzéssel vádolják.
Vágólapra másolva!

Hétfőn egy tanú távolmaradása miatt már elnapolták a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőper tárgyalását, de szerdán is veszélybe került a kitűzött bizonyítási eljárás, mert egy másik tanú sem jelent meg a kecskeméti bíróságon.

A tanácsvezető bíró telefonon kapcsolatba lépett a beidézett tanúval, és délutánra, szóban ismét beidézte. A bíró ezután egy, a távolmaradását szabályszerűen igazolni tudó tanú nyomozati szakban tett vallomását olvasta fel. Hétfőn egy fontos tanú szintén nem jelent meg, emiatt elnapolták a tárgyalást.

Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét és társait sikkasztással, számviteli fegyelem megsértésével, jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, magánokirat-hamisítással és az európai közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésével vádolják. A roma érdekképviseleti szervezet vezetője és nyolc társa elleni per 2009 novemberében kezdődött, majd 2010 nyarán indult újra a kecskeméti bíróságon. Az eljárásban három ügyet egyesítettek.