Fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök Apagyon

Vágólapra másolva!
Lőszereket, fegyver- és gránátalkatrészeket, valamint légvédelmi rakétának és páncéltörő gránátnak tűnő eszközöket találtak egy apagyi házban a rendőrök, akik lopás miatt tartottak házkutatást.
Vágólapra másolva!

Egy Apagy közelében lévő transzformátorállomás rézalkatrészeit próbálták meg ellopni ismeretlenek csütörtök éjszaka, de a biztonsági őrök megzavarták őket, és elmenekültek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrség szóvivője. A rendőrök még éjjel eljutottak a gyanúsítottak lakásaihoz.

A házkutatás közben egyiküknél lőszereket, fegyver- és gránátalkatrészeket, valamint légvédelmi rakétának és páncéltörő gránátnak tűnő eszközöket találtak. A lefoglalt tárgyakat fegyverszakértő vizsgálja. A 32 éves férfit a lopási kísérlet mellett lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés gyanújával őrizetbe vették, 30 éves társa szabadlábon védekezhet. Az őrizetbe vett gyanúsított azt vallotta, hogy ártalmatlan gyűjtő, az illegális tárgyak egy részét találta, a többit vásárolta.

Ha súlyosabb bűncselekmény nem állapítható meg, a gyanúsításban szereplő tett 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.