Tizennégy évet kapott a gyerekeit szexuálisan bántalmazó férfi

Vágólapra másolva!
Pénteken hirdetett ítéletet a Bács-Kishun Megyei Bíróság annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint három gyermekét arra kényszeríttette, hogy orálisan kielégítsék. A Délmagyar eredetileg azt írta, hogy a férfi 20 év börtönbüntetést is kaphat, végül az ítélet 14 év lett.
Vágólapra másolva!

Tizennégy év börtönbüntetést és tíz év közügyektől való eltiltást kapott az a férfi, akit kiskorú ellen elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettével és testi sértés vétségével vádolt meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség - tájékoztatta az [origo]-t a megyei bíróság. A bíróság tájékoztatása szerint másodfokon már nem növelhető a büntetés mértéke.

A férfi feleségét kiskorúak veszélyeztetése miatt két év börtönre ítélte az eljáró bíró, de a büntetést öt évre felfüggesztette.

A Délmagyar korábban azt írta, hogy a vád szerint a férj részegen rendszeresen verte feleségét, kiabált három gyerekével, ráadásul arra kényszeríttette mindhármukat, hogy orálisan kielégítsék őt. Információnk szerint a vádlottak higgadtak és nyugodtak voltak a tárgyalás alatt.

A Délmagyar a vádiratra hivatkozva azt is írta, hogy a szülők "minden pénzüket alkoholra költötték", házukat olyannyira nem takarították, hogy a szobában rágcsálók éltek, s szerteszét szeméthalmok voltak. A gyerekeknek télen is mezítláb kellett járniuk, sokszor nem fűtöttek, s ha betegek voltak, akkor sem vitték őket orvoshoz.