Jobbikos képviselő vonult barátaival egy dóci tanyához

Vágólapra másolva!
Kisebb csoport gyűlt össze vasárnap este egy tanya előtt Dócon, a csoport tagjai között volt Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő - írja a Délmagyarország. A tanyán elő férfi szerint a társaság indulókat énekelt, majd szidalmazták őt, ezért rendőri védelmet kért. Zagyva szerint ők csak sétáltak.
Vágólapra másolva!

Rendőrök oszlattak fel vasárnap este Dócon egy tanya előtt összegyűlt mintegy harminc fős csoportot - írja a Délmagyarország című megyei lap. Az ott lakó 49 éves férfi a lapnak azt mondta, hogy a társaság alakzatba rendeződve, indulókat énekelve vonult a ház felé. Három kiskorú gyermekének megtiltotta, hogy kimenjenek a házból, de ő az udvaron várta őket. Szerinte a tömegből valaki szidalmazta és lecigányozta, majd egy nagy teljesítményű lámpával a szemébe világítottak, végül valamit felé dobtak.

"Mint később kiderült, egy korsó volt, amelyet később lefoglalt a rendőrség" - mondta a férfi, hozzátéve, hogy ezután megjelent egy busznyi rendőr, és elkezdték kifelé tolni a jobbikosokat.

A Délmagyarország szerint a csoportban ott volt Zagyva György Gyula jobbikos országgyűlési képviselő is. Zagyva a lapnak azt mondta, hogy vasárnap Dócon volt, ahol egy tanyán meghívták őket egy teára. Azt állította, baráti társaságával, több mint harminc emberrel nem felvonultak, hanem sétáltak egyet. Zagyva szerint a rendőri intézkedés szabálytalan volt, de lemond mentelmi jogáról, ha eljárás indul ellene. Azt mondta, hogy örülne egy eljárásnak, mert akkor elmondaná, hogy "egy cigány család, amely néhány éve elrabolt és megerőszakolt egy 22 éves kétgyermekes lányt, napi szinten terrorizálja a környéket".

A falubeliek a lapnak azt mondták, hogy vasárnap Sándorfalván is sok volt a rendőr. Egyikük szerint "úgy kergették egymást a jobbikosok és a rendőrök meg a polgárőrök, mint kutya a macskát". Szerintük egy cigány családot kerestek a jobbikosok, de nem találták, így jutottak el Sipos Sándorhoz. Egy másik helyi a lapnak azt mondta, hogy tudomása szerint a "jobbikosok születésnapot ünnepeltek", és állítólag nem is a 49 éves - a lap írása szerint magyar - férfi volt a célpontjuk.

A rendőrség szerint "a rendőri intézkedés alapján garázdaság látszik megvalósulni", de a részletek tisztázásához további intézkedések szükségesek - írja a Délmagyarország.

A Lehet Más a Politika a történtek miatt közleményben szólította fel lemondásra Zagyva Gyulát, aki szerintük "hétvégi erőszakos akciójával végleg méltatlanná vált arra, hogy a magyar országgyűlés tagja legyen".