Holtan találták meg a regéci Borsó-hegynél tavaly eltűnt amerikai férfit

Vágólapra másolva!
Megtalálták annak a 77 éves magyar származású amerikai férfinak a holttestét, aki tavaly tűnt el a Borsod megyei Borsó-hegy környékén. A rendőrség bűncselekményre, idegenkezűségre utaló körülményt nem talált.
Vágólapra másolva!

Megtalálták annak az amerikai állampolgárságú magyar férfinak a holttestét, aki még az elmúlt év augusztusában tűnt el a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Regéc térségében. Bűncselekményre, idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel - közölte a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 77 éves férfi a Borsó-hegyen 2006-ban lezuhant szlovák katonai repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt katonák emlékművét látogatta meg tavaly augusztus elején társaival, amikor a hegyről lefelé jövet terepjárójuk elakadt. A társaság elindult segítséget hívni, ekkor különváltak. Az idős férfi még bement a regéci panzióba, majd onnan, miután látta, hogy traktorral elindultak menteni az elakadt terepjárót, gyalog visszaindult a hegyre, de a falu végén három irányba ágazó úton nem balra, a traktor után, hanem a középső úton ment tovább. Ekkor látták utoljára.

Nagy erőkkel keresték, jószerivel mindent átvizsgáltak, de nem találták meg a férfit. Családja nyomravezetői díjat is kitűzött. A napokban a Zemplén hegységben állampolgári bejelentés alapján - az eltűnés helyétől mintegy tíz kilométerre - a rendőrök egy holttestre bukkantak. Utóbb bebizonyosodott, hogy az eltűnés miatt körözött idős férfi holttestét találták meg.
A férfit az eltűnését követő napon látni vélték Miskolcon. Tavaly augusztusban egy rokona elmondta, hogy egy újságárus arról számolt be, hogy a férfi, aki az arca és ruházata alapján hasonlított a keresett turistához, odament hozzá, többször is elmondta, hogy ő amerikai állampolgár, és érdeklődött arról, hol tud a közelben péksüteményt venni.