Orbán: Ez nem a ti dolgotok, ez a magyarok dolga

Gazdasági fordulat című konferencia a Nemzeti Ügyek Kormánya egy éves munkájáról, Millenáris Teátrum, évértékelő, Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor kormányfő szerint az a kormányzati teljesítmény, amely elég volt az elmúlt egy évben, nem lesz elegendő a következő esztendőben. Orbán a kormány egyéves teljesítményét értékelő beszédében azt mondta, nem szabad meghátrálni a külföldi bírálatok hatására.
Vágólapra másolva!

Az a kormányzati teljesítmény, amely elég volt az elmúlt egy évben, nem lesz elegendő a következő esztendőben - mondta Orbán Viktor kormányfő kedden. Orbán kormánya megalakításának egyéves évfordulója alkalmából tartott beszédet a Gazdasági fordulat című konferencián.

Orbán szerint "távol vagyunk még a közös céltól, az erős Magyarország megvalósításától". Szerinte a közös eredmények reményt keltőek, biztatóak, de nem lehet megállni, hátradőlni, lazítani. "Nem lazíthatunk azért sem, mert az a kormányzati teljesítmény, amely elég volt az elmúlt egy évben, nem lesz elegendő, sőt beszéljünk egyenesen, igen-igen kevés lesz a következő esztendőben" - fogalmazott a miniszterelnök.

Kijelentette: Magyarország háborúban áll az eladósodottsággal és a munkanélküliséggel, de csak megújulással és átszervezéssel nyerheti meg. A kormányfő azt mondta: megérti azokat, akik azért harcolnak, hogy ne kelljen változtatni megszokott életükön, de mindenkinek meg kell barátkoznia a gondolattal, vagy legalábbis együtt kell élnie vele: nem fizethetünk életerős embereknek korai nyugdíjat, nem fizethetünk munkaképes embereknek segélyeket, amikor temérdek elvégzetlen munka van.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy csak "saját magunkra érdemes hallgatunk, és nem szabad várnunk senkinek a jóváhagyására vagy ellenkezésére". A kormányfő szerint külföldről érkeznek majd még kritikák, dühödt támadások, harcias felszólítások is az új alaptörvény vagy a most készülő sarkalatos törvények, esetleg éppen a gazdaságpolitika miatt, ám "nekünk higgadtan, udvariasan, rezzenéstelen arccal és egyenes tekintettel csak annyit kell mondanunk: ez nem a ti dolgotok, ez a magyarok dolga".

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Orbán: "Távol vagyunk még a közös céltól, az erős Magyarország megvalósításától!" - galéria a képre kattintva!

A kormányfő azt mondta: nagyon szeretné, ha Magyarországon heti ötnapi munkából meg lehetne élni, de nem lehet. "Amint meg lehet majd élni heti önnapnyi munkából, akkor én is azok közé tartozom majd, akik támogatni fogják a vasárnapi zárva tartást. Addig azonban úgy érzem, erre nincsen lehetőségünk" - mondta.