Sztrájkbizottságot alakítottak a mozdonyvezetők is

Vágólapra másolva!
A Mozdonyvezetők Szakszervezete sztrájkbizottságot alakított, mert a kormány határidőn belül nem jelölte ki, hogy kivel tudnának egyeztetni a korkedvezményes nyugdíj megszüntetéséről. Hétfőn a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek hoztak létre sztrájkbizottságot.
Vágólapra másolva!

Szerdán sztrájkbizottságot alakított a Mozdonyvezetők Szakszervezete, mert a kormány nem jelölte ki képviselőjét a nyugdíjkorkedvezmény és a korengedmény tervezett megszüntetése ügyében kezdeményezett egyeztető eljáráshoz - jelentette be a Mozdonyvezetők Szakszervezetének sztrájkbizottsága szerdán.

A szakszervezet közölte, kész a tárgyalások megkezdésére, és elkötelezett arra, hogy a konfliktust megállapodással zárják le. Ennek ellenére szerdán megkezdték a sztrájk támogatását felmérő aláírásgyűjtést.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete hangsúlyozta, a tervezett intézkedések súlyos érdeksérelmet és egzisztenciális fenyegetést jelentenek a mozdonyvezetőkre. "A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj együtt biztosította a szakmából való tisztes visszavonulás lehetőségét azoknak a mozdonyvezetőknek, akik a szigorodó és idősebb korban egyre kevésbé teljesíthető pályaalkalmassági követelmények miatt hivatásuk feladására kényszerülnek" - áll a közleményükben.

Hétfőn a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek hoztak létre sztrájkbizottságot, mert "hadüzenetnek értékelték" a korengedményes nyugdíjak felülvizsgálatára vonatkozó alkotmánymódosító javaslatot.