Magyar Nemzet: Budai Gyula feljelentette az esélyegyenlőségi hivatal volt vezetőjét

Vágólapra másolva!
Feljelentést tett Borovszky Tímea, az egykori Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának korábbi főosztályvezetője ellen Budai Gyula - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A lap szerint Borovszky Tímea által vezetett hivatal olyan feladatokra kötött megbízási szerződéseket, amelyek ellátása jogszabályi kötelezettsége lett volna.
Vágólapra másolva!

Jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával jelentette fel Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos Borovszky Tímeát, a volt Oktatási és Kulturális Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának egykori főosztályvezetőjét - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.

A kormánybiztos vizsgálata szerint a főigazgatóság olyan feladatokra kötött megbízási szerződéseket, amelyek ellátása jogszabályi kötelezettsége lett volna, és amely feladatokhoz megfelelő szakértelemmel és kapacitással rendelkezett - írja a napilap.

A lap szerint esélyegyenlőségi, roma kulturális és felzárkóztatási feladatokra 2005 és 2008 között összesen 97 millió forintot fizetett ki az egykori igazgatóság különböző cégeknek. A vizsgált 154 szerződésből 107 nem felelt meg az előírásoknak, mivel kötelezően előírt elemek, dokumentumok hiányoztak azokból - közölte a Magyar Nemzet.