A honvédelmi minisztertől kapott díjat Makovecz Imre

Vágólapra másolva!
Az "összmagyarság kulturális életének" ápolásáért kapott díjat Makovecz Imre építész. A díj, amelyet először Orbán Viktor kormányfőnek ítéltek oda, egy olyan szobor, amelyet Melocco Miklós szobrász alkotott, a zsűri elnöke pedig Jankovics Marcell filmrendező.
Vágólapra másolva!

Szent István-díjat vehetett át Makovecz Imre Kossuth-díjas építész Hende Csaba honvédelmi minisztertől szombaton, az esztergomi Vármúzeum Korona-termében. A Szent István-díjat jelképező szobor Melocco Miklós alkotása, Szent Istvánt ábrázolja, amint a keresztet mindkét kezével magasba emeli a nemzet előtt. A díjazottakat minden évben közvélemény-kutatás és internetes szavazás után választja ki az alapítvány kuratóriuma, amelynek elnöke Jankovics Marcell.

A Szent István-díj Alapítványt Bihari Antal, a Körzeti Televízió Esztergom vezetője 2001-ben hozta létre "az összmagyarság kulturális életének segítésére, kulturális örökségünk védelmére". A díjjal elsőként Orbán Viktor miniszterelnököt tüntették ki, de birtokosai között van Duray Miklós, Nemeskürty István, a Püski házaspár, Tőkés László és Wittner Mária.