Tüntetés kíséri a Parlament előtt a köznevelési törvény vitáját

Vágólapra másolva!
Horthysta, sztálinista és kádárista időket idéz, gyerekellenes és diktatórikus az új köznevelési törvény - álltja a közelmúltban alakult civil szervezet, amely a törvényjavaslat általános vitájával egy időben tüntet a Parlament előtt.
Vágólapra másolva!

A hónap elején alakult, Hálózat a Tanszabadságért nevű, civil szakmai szervezeteket tömörítő szerveződés demonstrál a Parlament előtt. A kezdeményezők szerint az új köznevelési törvényjavaslat elfogadhatatlan, horthysta, sztálinista, kádárista időket idéz.

A demonstráció kedd reggel, a köznevelési a törvényjavaslat általános vitájával egy időben kezdődött. Az oktatási szakemberek eredetileg azt szerették volna elérni, hogy vonják vissza a tervezetet, de mivel ez nem történt meg, bejelentették "fogadóóra" nevű demonstrációsorozatukat, amely a törvény végszavazásáig tart.

A tüntetők szerint a törvény aggályos, társadalmi, szakmai érdekegyeztetés nélkül készült, diktatórikus, gyermekellenes, alkalmazása pedig visszafordíthatatlan károkat okozhat a közoktatásban, így közvetve a társadalom egészében.