Lázár: "Nem számolunk hitelmegállapodással"

Vágólapra másolva!
Lázár János szerint a kormány a piacról szeretné finanszírozni az országot, a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötendő új típusú együttműködéssel kapcsolatban pedig azt mondta, hogy nem számolnak pénzek lehívásával. A Fidesz frakcióvezetője az MTV Az Este című műsorában beszélt a köznevelési törvényről, és arról is, hogy szerinte miért nem volt sikeres "a rendszerváltás utáni átmenet".
Vágólapra másolva!

"Nem számolunk hitelmegállapodással, vagy olyan pénzügyi lehetőséggel, hogy lehívjunk pénzeket; egy biztonsági védőhálóról van szó" - nyilatkozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) kötendő új típusú együttműködéssel kapcsolatban hétfőn az MTV Az Este című műsorában. Lázár szerint a kormány szeretné az elmúlt másfél évhez hasonlóan a piacról finanszírozni az országot, a bankok és a multinacionális vállalatok bevonásával a közteherviselésbe.

A közoktatási törvénnyel kapcsolatban a kormánypárti frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy senkinek nem közömbös az oktatás, ezért a Fidesz arra törekszik, hogy a lehető legjobb törvény szülessen meg, "ehhez a jelenlegi tervezeten még lehet csiszolni".

"Tisztázni kellene, hogy az MSZP Kádár János oldalán, vagy az általa kivégeztetett Nagy Imre oldalán áll?" - mondta Lázár János azzal az általa vasárnap benyújtott, az alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló törvényjavaslattal kapcsolatban, amelyben kimondanák, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető. Lázár szerint az MSZP egyetlen megnyilvánulása sem hiteles ennek a kérdésnek a tisztázása nélkül. Szerinte a rendszerváltás utáni átmenet azért nem volt sikeres, mert "1990-ben nem volt elég bátorsága a magyar társadalomnak ahhoz, hogy megnevezze a felelősöket és számon kérje őket".