Hétfőtől a Parking üzemelteti a fővárosi parkolóhelyeket

Vágólapra másolva!
A Parking Kft. üzemelteti január 3-tól a fővárosi parkolóhelyeket. A cég frissen képzett parkolóőröket alkalmaz, akik sárga zacskókban helyezik majd ki a fizetési felszólításokat a jegyet nem váltó autósok kocsijára.
Vágólapra másolva!

Január 3-ától a Parking Kft. üzemelteti a fővárosi parkolóhelyeket, más forgalmasabb utak mellett például a Nagykörúton és az Andrássy úton. A parkolási pénzek ezentúl közvetlenül a főváros száz százalékos tulajdonában álló céghez kerülnek.

A változás alig érinti az autósokat, mert az eddig is használt parkolóórák ugyanabban a rendszerben működnek, ahogyan korábban, és a díjszabás sem változik, csak a parkolójegyeken a cégnév, valamint az ügyfélszolgálat címe.

A fővároshoz kerülő parkolóhelyeken továbbra is érvényesek lesznek a korábban kiadott parkolókártyák, és a készpénz mellett továbbra is lehet majd mobiltelefonon fizetni. A cég által üzemeltetett területen türelmi idő illeti meg az autóst: egy órán belüli jegyváltás esetén 5 perc, míg egy órán túli jegyváltásnál 15 perc.

A pótdíj összege - 15 napon belüli befizetés esetén - 13 vagy 15 órányi parkolási díjnak felel meg (attól függően, hogy este 6 vagy 8 óráig tart a díjfizetési időszak). Ha ennél később egyenlítik ki a bírságot, akkor a pótdíj 41 órányi parkolási díjat jelent. A méltányossági idő az ellenőrzéstől számított öt naptári nap lesz; ez idő alatt lehet bemutatni az érvényes parkolójegyet a társaság Lajos utcai ügyfélszolgálatán.

A budapesti parkolás üzemeltetésébe januártól új szereplőként a IX. kerületi utcákban belép a Ferencvárosi Parkolási Kft. A cég hétfőtől, a városrészben új eszközként, kerékbilincset is használ majd a tiltott helyen parkoló autóknál.