Magyar Nemzet: 175 milliót követel a Magyar Rádió volt elnöke

2011.01.18. 7:20

Such György 175 millió forintot követel a Magyar Rádió Zrt.-től, a közmédium volt elnöke fizetési meghagyást nyújtott be a kamatokra, eljárási költségekre és ügyvédi munkadíjra is - írta a Magyar Nemzet kedden, a birtokába került dokumentumra hivatkozva.

175 millió forintot követel a Magyar Rádiótól annak volt elnöke, Such György - írja a Magyar Nemzet. A lap egy, a birtokába került dokumentumra hivatkozva azt írja, hogy a rádió exelnöke fizetési meghagyást nyújtott be a kamatokra, eljárási költségekre és ügyvédi munkadíjra is. A lap megjegyzi, hogy Such György nem a Magyar Rádióval, hanem az azóta az új médiaszabályozás nyomán megszűnt Magyar Rádió Közalapítvánnyal állt megbízásos viszonyban.

A közalapítvány kuratóriuma egyébként pert is indított korábban annak a szerződéses pontnak a megszüntetéséért, amely alapján a volt elnök követeléseit megfogalmazta. A bíróság a közalapítvány jogutódának perbe lépéséig a tárgyalást megszakította. Balogh László, a Magyar Rádió Közalapítvány jogutóda, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnöke a Magyar Nemzetnek megerősítette: perben akarják kikényszeríteni, hogy ne kelljen fizetni a volt elnöknek. Megjegyezte, hogy mivel az eljárás tart, érthetetlennek tartja Such György "minden jogalapot nélkülöző akcióját".