Blikk: Hunvald Györggyel egy házban lakhatott D. Pavel tanácsadó

Vágólapra másolva!
Miközben megpróbálta megkeresni a Blikk a zuglói önkormányzatnak milliókért tanácsokat adó D. Pavelt, az ügyészségi források alapján keresett címen őt nem, viszont egy olyan lakást megtaláltak, amelynek postaládáján Hunvald György neve szerepelt. A lap szerint az előzetesben lévő polgármester és a tanácsadó ismerték egymást.
Vágólapra másolva!

A zuglói önkormányzatnak milliókért tanácsokat adó D. Pavel lakcíme ügyészségi források szerint egy erzsébetvárosi házban van. A Blikk megpróbálta megkeresni a moldáv-orosz származású férfit, akinek kézzel írott, helyesírási hibáktól hemzsegő tanácsaiért havonta 400 ezer forintot fizetett másfél éven át a zuglói önkormányzat.

A rejtélyes tanácsadóval a lap munkatársa nem találkozott, viszont ugyanebben a társasházban megtalálták Hunvald György, előzetesben lévő erzsébetvárosi polgármester lakását is. A házban egy olyan postaládát találtak, amelyen a "Hunvald György és családja" felirat szerepelt. A lakcímek közelsége véletlen is lehet, de a Blikk szerint a tanácsadóhoz a Hunvald elleni nyomozás kapcsán jutottak el az ügyészek, és a férfi a volt polgármester baráti körébe tartozott.

D. Pavel ügyében nyomozást indított a Központi Nyomozó Főügyészség. Sajtóhírek szerint a férfi másfél év alatt 8,4 millió forintot kapott a zuglói önkormányzattól közterületi parkolási tanácsadásért. A volt zuglói polgármestert, Weinek Leonárdot hűtlen kezeléssel gyanúsítják, a gyanú szerint Zugló korábbi vezetése VII. kerületi önkormányzati képviselőkkel kötött tanácsadói szerződéseket.