Nem a felhajtót vétette el, hanem szándékosan fordult meg az úttesten és indult el a forgalommal szemben az a férfi, aki szerda este okozott balesetet az M3-as autópályán. A közlekedési balesetben az autóson kívül meghalt Arnóth Sándor püspökladányi fideszes polgármester és sofőrje.

A nyomozás eddigi állása szerint az M3-as autópályán szerdán este halálos autóbalesetet okozó autós nem véletlenül hajtott a forgalommal szemben - közölte pénteken az [origo]-val a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A háromgyerekes családapa a megfelelő irányba haladt az autópályán, majd megállította autóját, megfordult az úttesten, és a belső sávban az ellenkező irányban kezdett haladni - közölte a rendőrség. A baleset körülményeiről megjelent hírek nagy része szerint a sofőr elvétette a felhajtót, ez okozta a tragédiát, de a rendőrség által vizsgált videófelvételek alapján biztosra vehető, hogy szándékosan indult a forgalommal szemben.

A rendőrség szerint a férfi ittasan vezette autóját. A nyomozás során kirendelt igazságügyi orvosszakértő elsődleges szakvéleménye megállapította, hogy a sofőr ittas állapotban volt a frontális ütközéskor. A férfi családtagjainak kihallgatása jelenleg is zajlik, arról a rendőrség semmilyen információt nem közölt, hogy a férfi tettében öngyilkossági szándék szerepet játszott-e.

Arnóth Sándor, Püspökladány fideszes polgármestere szerdán éjjel szenvedett halálos balesetet az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon. Frontálisan összeütközött az őt szállító autó egy a sztrádán szemből érkező másik járművel. A balesetben a polgármester és sofőrje, valamint a vétkes autó vezetője is életét vesztette.