Összeverekedett egy képviselővel a mohácsi polgármester

Vágólapra másolva!
Mohács fideszes polgármestere pénteken összeverekedett a város egyik képviselőjével. A verekedés a városházán történt, egy képviselőtestületi ülésen. Mindkét politikus állítja: nem ő kezdte a verekedést.
Vágólapra másolva!

Összeverekedett Szekó József, Mohács fideszes polgármestere és Polgár Károly, a város korábban jobbikos, jelenleg független képviselője pénteken. Szekó József az incidens újságíróknak azt mondta: a testületi ülés szünetében egy papírhalmazt és egy lökhárító darabját találta az asztalán. A zárt ülés elején megkérdezte, ki tette oda, mire Polgár Károlytól azt a választ kapta, hogy "ajándék neked, és a te szemeted".

"Azt válaszoltam, nekem nincs szükségem tőle ajándékra. Fogtam a csomagot, hogy visszavigyem neki. Miközben felé mentem, folyamatosan szidalmazott, rákosizott, idiótának nevezett. Amikor odaértem, ennek hatására elé dobtam a papírjait, és megkértem, moderálja magát. Miután elfordultam, hogy visszamenjek a helyemre, leütött" - tette hozzá az országgyűlési képviselőként is dolgozó városvezető.

Szekó József közölte: egy pillanatra elvesztette az eszméletét, a földre rogyott, és érezte, ahogy támadója még ebben a helyzetben is folyamatosan üti és rúgja, és valószínűleg még meg is taposta. A bántalmazástól sajog a feje és horzsolásos sérüléseket szenvedett. Az eset után feljelentést tett a rendőrségen.

Szekó kitért rá, hogy a pénteki nyilvános ülésen Polgár Károlyt rendbírsággal kellett sújtani, mert bekiabálásaival zavarta a testületet feladata ellátásában. Hozzátette: a képviselők az incidens után tovább dolgoztak, még három napirendi pontot tárgyaltak.

Polgár Károlyt a helyszínre érkező rendőrök bilincsben vitték el a városházáról. A független képviselőt az MTI-nek nem sikerült elérnie. A bama.hu internetes hírportálnak azt nyilatkozta: Szekó József ütött elsőként. Azt mondta: "Mikor odajött hozzám, megragadta a nyakkendőmet, és megütötte a mellkasomat. Védekeztem, visszaütöttem". Az ülésteremben jelen lévő Emmert Péter mohácsi szocialista képviselő viszont az MTI-nek azt mondta: ő úgy látta, Polgár Károly ütötte meg először Szekó Józsefet, melynek következtében a polgármester a földre esett, de támadója tovább verte és rugdosta.

A rendőrség az ügyről későbbre ígért tájékoztatást.