Öt sarkalatos törvényt bíztak a KDNP-re

Vágólapra másolva!
A családügyeket érintő, a nemzeti jelképekről és a nemzeti ünnepekről, a kitüntetésekről, valamint az egyházügyi szabályokról rendelkező jogszabályokat készíti elő a kisebbik koalíciós párt.
Vágólapra másolva!

Az új alkotmány mintegy harminc kétharmados jogszabályt vetít elő, ennek hatodát készítheti elő a KDNP - értesült az MTI. A távirati iroda úgy tudja, hogy a párt felel a családügyekkel kapcsolatos törvények és az egyházügyi szabályok kimunkálásáért, illetve a kereszténydemokraták felügyelik a nemzeti jelképekről, a nemzeti ünnepekről és a kitüntetésekről szóló jogszabály kidolgozását is.

Az MTI emlékeztet rá: az új alaptörvény több változást is hoz e téren. Így sarkalatos törvény rendelkezik majd a közteherviselés és a nyugdíjrendszer alapvető szabályairól, a nemzeti vagyon megőrzéséről, valamint a családok védelméről is. Szintén a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazatával fogadja el az Országgyűlés a parlamenti bizottság előtti megjelenés kötelezettségéről, valamint a képviselők javadalmazásáról és összeférhetetlenségének eseteiről szóló jogszabályt. Változás, hogy a Magyar Nemzeti Bankról és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéről (PSZÁF) szóló jogszabály is kétharmados lesz. De újdonság az is, hogy a címer és a zászló használatának részletes szabályai mellett az állami kitüntetéseket is sarkalatos törvény határozza meg.