Géppisztolyt akart szerezni testőrtársa szerint a romagyilkosságok vádlottja

romagyilkosságok pere, romák ellen elkövetett gyilkosságok, Kiss Árpád elsőrendű vádlott kérdez a kígyó becenevű T. Sándor tanútól
Vágólapra másolva!
"Nem szereti a cigányokat", és egyszer egy géppisztoly beszerzéséről érdeklődött a romagyilkosságok harmadrendű vádlottja tanúként kihallgatott testőrtársa szerint. A férfi szerint főleg fegyverekről és kutyákról beszélgettek a vádlottal.
Vágólapra másolva!

A harmadrendű vádlott géppisztoly-beszerzési szándékairól is beszélt a romák elleni támadássorozat büntetőperének szerdai tárgyalásán egy tanú, aki a vádlottal, P. Zsolttal testőrként dolgozott egy debreceni vállalkozó mellett.

A "Kígyó" becenevű férfi a Pest Megyei Bíróságon folyó tárgyaláson elmondta, hogy P. Zsolttal csak kutyákról, fegyverekről és "általános témákról" beszélgettek, azt nem tudta, testőrtársa mennyit keres, milyen a lakása, pedig egy utcányira laktak egymástól. A vallomásában azt állította, túl sok mindent nem tudott Petőről annak ellenére, hogy az egész napot együtt töltötték.

A tanú szerint a harmadrendű vádlott fegyverekről szóló magazinja miatt beszélgettek fegyverekről, és arról, hogy tudna ilyet szerezni. Hozzátette, hogy "bárki, aki az éjszakában dolgozik, ezt meg tudja tenni". A férfi egy alkalommal elvitte Egerbe egy koncertre P. Zsoltot, aki aznap sorozatlövő fegyver beszerzéséről beszélt neki. Erről ő annyit mondott, hogy szerinte ez 400 ezer forintba kerülhet a feketepiacon, és egy káli férfit ajánlott P. Zsoltnak, az üzlet azonban tudomása szerint nem jött létre.

A "Kígyó" becenevű férfi azt mondta, tudta, hogy P. Zsolt "nem szereti a cigányokat", és "nemzeti érzelmű" ember, de arról nem hallott, hogy szkinhed lenne.

A cigányok elleni támadásokról és az ügyben lefolytatott eddigi tárgyalásokról itt olvashat bővebben.

Forrás: MTI/Beliczay László