Etikai vizsgálat helyett tisztázó beszélgetés lesz Hoffmann és Pokorni között

Vágólapra másolva!
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár etikai vizsgálat megindítását kezdeményezte Pokorni Zoltán, az oktatási bizottság elnöke ellen, ám vizsgálat helyett tisztázó beszélgetés lesz a felek között. A Népszabadság információja szerint Varga Mihály és Harrach Péter segítenek majd elsimítani a konfliktust.
Vágólapra másolva!

"Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár Pokorni Zoltánnal szembeni etikai kezdeményezése eljutott a Fidesz-elnökségéhez is. De nem etikai viszgálat indul a Fidesz-alelnök ellen, hanem tisztázó beszélgetés lesz" - mondta a Népszabadságnak a KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter. Korábbi hírek szerint ugyanis az államtitkár etikai eljárás megindítását fontolgatta a fideszes politikus ellen.

A lap úgy tudja, a kezdeményezés Hoffmann személyes akciója volt, mert szerinte Pokorni Zoltán, parlament oktatási bizottságának elnöke előre nem egyeztetett nyilatkozataival akadályozza a kormányzati munkát. A Népszabadság információi szerint a Fidesz részéről Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár és Harrach Péter próbálja meg a felek részvételével elsimítani a konfliktust.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek azt mondta, a nyílt vita mellett foglal állást, és leszögezte: Nem indul a Fideszben etikai eljárás Pokorni Zoltán ellen. Olyan nagy horderejű átalakításoknál, mint amilyen most az oktatásban zajlik, a politikusok két nagy hibát szoktak elkövetni: vagy alulbecsülik a kérdést, és személyüket érintő kritikaként élik meg a vitát, vagy túlbecsülik azt, és pártok közötti konfliktusként értékelik azokat - mondta a frakcióvezető, aki szerint mindkét magatartásforma helytelen.