Ismét kihallgatták pénteken Szilvásy Györgyöt a Budapesti Katonai Ügyészségen a volt titokminiszter ügyvédje szerint. A védő hozzátette, az adatvédelmi biztoshoz fordultak a kihallgatási jegyzőkönyv titkosításának feloldásáért.

Újra kihallgatták a kémkedéssel gyanúsított Szilvási Györgyöt a Budapesti Katonai Ügyészségen - nyilatkozta Sebes Péter, a volt titokminiszter ügyvédje. A védő szerint Szilvásy György minden kérdésre válaszolt, ám a kérdések és a válaszok továbbra is államtitkot képeznek.

Az ügyvéd elmondta, az adatvédelmi biztoshoz fordultak, hogy feloldható legyen a kihallgatási jegyzőkönyv titkosítása. Hozzátette, az adatvédelmi biztos törvényes jogköre, hogy kezdeményezze a titokgazdánál a felülvizsgálatot, és ha úgy ítéli meg, hogy a titkosítás nem indokolt, akkor ő fordulhat a bírósághoz, amely feloldhatja azt.

Szilvásy Györgyöt július elején vették őrizetbe, a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa azonban szabadlábra helyezte őt. A volt titokminiszter ügyvédje szerint a bíró azt mondta, Szilvásy György esetében a kémkedésre vonatkozó gyanút nem tartja megalapozottnak, ezért nem rendelt el semmilyen kényszerintézkedést. Az elsőfokú bíróság döntését a másodfokú bíróság helybenhagyta, az indoklást viszont még nem ismeri sem a gyanúsított, sem az ügyvéd.

Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét kémkedéssel, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját pedig bűnpártolással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség.