Tétényi Éva működésképtelenné akarja tenni Esztergomot a Fidesz szerint

Esztergom, Tétényi Éva polgármester
Vágólapra másolva!
Reagált az esztergomi Fidesz-frakció a független polgármester múlt heti közleményére. Szerintük azzal, hogy Tétényi nem hajlandó aláírni a jegyző szülési szabadságát, a hivatal működésképtelenségét akarja elérni. Tétényi Éva szerint szeptembertől megszűnhet a közigazgatás a városban.
Vágólapra másolva!

A Fidesz és a KDNP esztergomi képviselőcsoportja szerint Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere azzal, hogy nem hajlandó aláírni a város szülés előtt álló jegyzőjének szabadságát, betegállományba akarja kényszeríteni a hetedik hónapban lévő jegyzőt. Steindl Balázsnak, az esztergomi Fidesz frakcióvezetőjének keddi közleménye szerint a szabadságkérelem elutasítása mögött az állhat, hogy a jegyző sürgős feladatainak ellátására szabadságának ideje alatt is behívható lenne, ez azonban betegállományban már nem lehetséges.

Amint a Fidesz közleménye fogalmaz: "a polgármester asszony ezzel a döntésével ismét bizonyítja azt a célját, hogy működésképtelenné akarja tenni a város hivatalát". A város jegyzőjének hamarosan esedékes távozásáról és a polgármesteri hivatal "összeomlásáról" múlt csütörtökön Tétényi Éva is közleményt adott ki. Ebben tudatta, hogy véleménye szerint szeptembertől megszűnhet a közigazgatás Esztergomban, kivéve, ha addig kormánybiztos érkezik a városba.

"Több hónapja jelzem, hogy a közigazgatás is megszűnhet Esztergomban. Ez szeptembertől meg is valósul, hiszen a jegyző szülési szabadságra készül, az aljegyző és jegyzői iroda vezetője más településeken vállalt felelős megbízatást, valamint tovább folytatódik a szakemberek elvándorlása a hivatalból" - állt a közleményben.

Tétényi Éva júliusban hivatalos levélben fordult Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjéhez, hogy fontolja meg egy kormánybiztos kijelölését. A KIM Tétényi csütörtöki közleményére reagálva közölte, hogy nem indokolt a kormánymegbízott kinevezése.

Esztergomban hónapok óta tart a szembenállás a tíztagú Fidesz-frakció és a kétharmados aránnyal megválasztott független polgármester között. A tavaly októberi önkormányzati választáson Tétényi Éva nagy többséggel legyőzte a korábbi fideszes polgármestert, Meggyes Tamást, az egyéni választókörzetekben azonban mindenhol a Fidesz-KDNP jelöltjei (illetve egy helyen az általuk támogatott független induló) nyertek, így abszolút többségük van a képviselő-testületben.