Feloszlatta magát a pilisszentkereszti önkormányzat

Vágólapra másolva!
A képviselők nem tudtak együtt dolgozni a polgármesterrel, ezért feloszlatta magát a Pest megyei Pilisszentkereszti képviselő-testülete. A feloszlatással a polgármester megbízatása is megszűnik, időszaki választásokat 3 hónapon belül kell tartani.
Vágólapra másolva!

Feloszlatta magát a Pest megyei Pilisszentkereszt képviselő-testülete - közölte az MTI-vel Lendvai József polgármester. A közlemény szerint a testület a szeptember 8-i ülésén Havelka József képviselő sürgősségi indítványára a jelenlévők többségének döntésével mondta ki a feloszlatását. A képviselő azzal indokolta az előterjesztését, hogy a képviselő-testület nem tud együttdolgozni a polgármesterrel és a jegyzővel.

A polgármester szerint a döntés sérti az önkormányzat érdekeit, ezért kezdeményezte a napirend ismételt megtárgyalását. A képviselő-testület szeptember 13-án ül össze ismét. A képviselő-testület feloszlása a polgármester megbízatását is megszünteti. Feloszlás esetén időszaki választásokat kell tartani 3 hónapon belül. Az új képviselő-testület alakuló üléséig, illetve az új polgármester megválasztásáig a korábbi testület, illetve polgármester gyakorolja hatáskörét.