Az elhangzottaknál több dologról is beszélt volna Orbán Viktor hétfői, idénynyitó parlamenti beszédében, de néhány bekezdést vagy mondatot kihúzott az eredeti nyomtatott szövegből. Kimaradt a beszédből a szociális bolthálózat, illetve az a rész, amely arról szólt volna, hogy a rendőrök naponta kapjanak el egy uzsorást. Orbán stilisztikai módosításokat is végzett. Nézze meg, mit húzott ki a beszédéből a kormányfő, és mit írt át!

"Azt mondtam az országos rendőrfőkapitánynak, hogy akkor lennék nyugodt, ha az ősszel nem telne el úgy nap, hogy legalább egy uzsorával gyanúsított személyt fülön ne csípnének" - többek között ezt a mondatot is kihúzta a parlamentben elmondott beszédéhez készült jegyzeteiből Orbán Viktor.

Orbán eredetileg egy szociális bolthálózatról is beszélt volna, de az erre vonatkozó teljes bekezdést áthúzta a jegyzeteiben, ahogy átfirkálta az Otthonvédelmi tervről szóló első bekezdést is. A rezsi maximálásáról szóló eredeti nyomtatott részhez több sort is hozzáírt. Ezenkívül kisebb stilisztikai módosításokat végzett a szövegen, volt, ahol kihúzott egy "annál"-t, volt, ahol a "közösségit" írta át "védelmire".

Kukkantson bele Orbán jegyzeteibe a lenti képre kattintva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]