Nézze meg, mit húzott ki a beszédéből Orbán!

Országgyűlés őszi ülésszakának nyitó napja, munka törvénykönyve, parlament, országgyűlés, Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Az elhangzottaknál több dologról is beszélt volna Orbán Viktor hétfői, idénynyitó parlamenti beszédében, de néhány bekezdést vagy mondatot kihúzott az eredeti nyomtatott szövegből. Kimaradt a beszédből a szociális bolthálózat, illetve az a rész, amely arról szólt volna, hogy a rendőrök naponta kapjanak el egy uzsorást. Orbán stilisztikai módosításokat is végzett. Nézze meg, mit húzott ki a beszédéből a kormányfő, és mit írt át!
Vágólapra másolva!

"Azt mondtam az országos rendőrfőkapitánynak, hogy akkor lennék nyugodt, ha az ősszel nem telne el úgy nap, hogy legalább egy uzsorával gyanúsított személyt fülön ne csípnének" - többek között ezt a mondatot is kihúzta a parlamentben elmondott beszédéhez készült jegyzeteiből Orbán Viktor.

Orbán eredetileg egy szociális bolthálózatról is beszélt volna, de az erre vonatkozó teljes bekezdést áthúzta a jegyzeteiben, ahogy átfirkálta az Otthonvédelmi tervről szóló első bekezdést is. A rezsi maximálásáról szóló eredeti nyomtatott részhez több sort is hozzáírt. Ezenkívül kisebb stilisztikai módosításokat végzett a szövegen, volt, ahol kihúzott egy "annál"-t, volt, ahol a "közösségit" írta át "védelmire".

Kukkantson bele Orbán jegyzeteibe a lenti képre kattintva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]