Felfüggesztettet kapott a gázpisztollyal fenyegetőző férfi

Vágólapra másolva!
Egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték pénteken azt a férfit, aki szerdán egy panzióban gázpisztollyal fenyegetett meg egy nőt.
Vágólapra másolva!

Gyorsított eljárásban a Lenti Városi Bíróság egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, illetve három évre kitiltotta Zala megye területéről azt a férfit, aki egy panzió éttermében gázpisztollyal fenyegetőzőtt - közölte a Zala Megyei Bíróság.

A férfi szerdán a Zala megyei panzió éttermében összeszólalkozott nőismerősével. Lefújta gázsprayjel, majd egy fegyvernek látszó tárggyal többször is rálőtt, de a fegyver nem sült el. A nő az eset után elmenekült, a férfi pedig autóba ült, és távozott.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 62 éves férfit a lenti rendőrkapitányság csütörtök reggel elfogta, majd őrizetbe vette. A férfinél talált gázsprayt és gázriasztó fegyvert, valamint a személygépkocsit lefoglalták.

A garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt pénteken bíróság elé állított férfi a vádirat szerint tudta, hogy üres a gázpisztoly tára. Háromszor lőtt, az utolsónál a gázpisztoly csövével könnyebb fejsérülést okozott a hölgynek.

A bíró döntését a vádlott és az ügyész is elfogadta, így az ítéletet jogerős.