Szonda Ipsos: Csökkent a Fidesz, nőtt a Jobbik és az LMP támogatottsága

LMP, Lehet Más a Politika, Karácsony Gergely az LMP kampányfőnöke
Vágólapra másolva!
A biztos pártválasztók körében egyedül a Fidesz-KDNP támogatottsága csökkent az elmúlt egy hónapban. Az MSZP-re ugyanannyian szavaznának, mint augusztusban, a Jobbik és az LMP viszont növelni tudta táborát - olvasható a Szonda Ipsos felmérésében.
Vágólapra másolva!

Egy hónap alatt 3 százalékpontot veszített népszerűségéből a Fidesz-KDNP, az MSZP stagnál, a Jobbik és az LMP viszont látványosan erősödik - írja a pénteki Népszabadság a Szonda Ipsos legfrissebb felmérésére hivatkozva.

A közvélemény-kutató adatai szerint a biztos pártválasztók körében szeptemberben a Fidesz-KDNP szavazótábora 50 százalékról 47 százalékra csökkent, miközben az MSZP támogatottsága maradt 27 százalékon. A Jobbik közel 3 százalékos növekedést könyvelhetett el, a Lehet Más a Politika 2 százalékkal tudta növelni támogatóinak táborát.

Az összes választókorú között a Szonda Ipsos felmérése szerint a kormánykoalíció pártjai 3 százalékot estek vissza, a Jobbik szinte egyáltalán nem növelte a bázist. Az MSZP fél százalékot veszített, az LMP viszont ebben a kategóriában is javított: közel 2 százalékkal nőtt támogatóinak száma.