Gyerekbarát meghallgatószobák lesznek a rendőrségeken - videó

Vágólapra másolva!
Két éven belül minden rendőr-főkapitányságnak ki kell alakítania a megyében legalább egy olyan helyiséget, amelyben a gyermekeket életkori sajátosságaiknak megfelelő, speciális körülmények között lehet meghallgatni elszenvedett sérelmükről.
Vágólapra másolva!

Két éven belül minden megyei jogú város rendőrkapitányságán ki kell alakítani gyerekbarát meghallgatószobát - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. Ezeket a szobákat úgy rendezik be, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat, amikor az ellenük elkövetett sérelmekről beszélnek. Az első meghallgató szobát Budapesten, az V.kerületben alakították ki.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium pedig már dolgozik a szabálysértési eljárás módosításán és hamarosan Pintér Sándor belügyminiszter álláspontja is változni fog a gyerekprostitúcióról - hangsúlyozta a szaktárca vezetője. A belügyminiszter korábban azt mondta, a fiatal lányok önként vállalják a prostitúciót, ezért nem áldozatok, hanem bűnelkövetők.