Letartóztatták a szarvasi emberölés költekező gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a múlt pénteken Szarvason történt emberölés gyanúsítottját; a helybeli férfi a gyilkosság után egykori munkaadójának ékszereit elvitte és eladta.
Vágólapra másolva!

A beszerzett bizonyítékok alapján beismerő vallomást tett az a férfi, akit a múlt heti szarvasi gyilkossággal gyanúsítanak - közölte pénteken Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette, a szarvasi férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették, majd a Békés Megyei Főügyészség indítványa alapján a Békéscsabai Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Az áldozatra a hozzátartozók találtak rá múlt szombaton családi házának fürdőszobájában, a helyszíni és a halottszemle adatai alapján a nőt az elkövető fojtogatta, késsel több alkalommal megszúrta, illetve egy olyan eszközzel, amelynek éle is van, többször megütötte. Az áldozat ékszereit elvitte. A bejelentés után néhány órával a nyomozók kiderítették, hogy a 24 éves, rossz anyagi körülmények között élő szarvasi férfinak a nő kisebb munkákat adott. A férfinek a bűncselekmény előtt nem volt pénze, utána azonban feltűnő költekezésbe kezdett, egy nap alatt több mint 200 ezer forintot igazolhatóan elköltött ruhára, ékszerekre, szórakozásra. A férfi két bizományiban 450 ezer forint értékben adott le arany ékszereket, amelyek megegyeztek a sértett által korábban viseltekkel.