Százötven mérges esztergomi tüntetett a politikai káosz ellen

Vágólapra másolva!
"Mondjatok le! Mondjatok le!" - kiáltásokkal várták tüntetők a tanácskozni összegyűlő esztergomi képviselőket. A városban fizetési késések miatt a héten leállt az közétkeztetés és korlátozták a közvilágítást is. 
Vágólapra másolva!

Esztergomban százötven ember tüntet a városháza előtt, ahol hamarosan képviselő-testületi ülés kezdődik, amelyen a napokban leállt közétkeztetésről és a közvilágítás újraindításáról várható döntés, melyeket az önkormányzat adóssága miatt a napokban függesztettek föl.

A nagyteremben a képviselőkön és az újságírókon kívül csak húsz ember fér el. A képviselők mögötti székeket ugyanis kivitték, így oda nem ülhetett senki, mivel a korábbi üléseken indulatosabb emberek hangosan kritizálták a képviselőket.

Az ülésterem előtti folyosón mintegy harminc ember kivetítő előtt várja a közvetítés elkezdését. A képviselőket a folyosón is hangos kiabálással - "Mondjatok le! Mondjatok le!" - fogadták az emberek.

A városban e héten felfüggesztették a közétkeztetést és korlátozták a közvilágítást, mert a szolgáltatók nem kapták meg pénzüket. Az erről szóló írásainkat itt olvashatják.