Elhalasztották a BKV miatt összehívott fővárosi közgyűlést

Vágólapra másolva!
A Fidesz és a KDNP megígérte a főpolgármesternek, hogy felgyorsulnak az egyeztetések a kormánnyal.
Vágólapra másolva!

A Fidesz-KDNP-frakció kérésére a főpolgármester elhalasztja a Fővárosi Közgyűlés szerdára tervezett rendkívüli ülését, "mivel a Fidesz-KDNP frakció határozott ígéretet tett a kormánnyal folytatott, a BKV-ról szóló egyeztetés felgyorsítására" - tudatta Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője és Tarlós István főpolgármester kedden közös közleményben az MTI-vel.

A városvezető a múlt pénteken a BKV kritikus helyzetével indokolta az ülés összehívását. A szerdára tervezett közgyűlésen döntöttek volna arról, hogy a főváros 15 százaléknyi forrást zárol az intézményeknél, és az összeget a BKV működési céljaira fordítja. Ezenfelül azt tervezték, hogy Budapest 6 plusz 4 milliárd forint közvetlen pénzügyi támogatást nyújt a cégnek, 9 milliárd forint tagi kölcsönt ad április 30-ig, befagyasztja az összes nem kötelező feladatot, és a legvégső esetben tarifaemelés következhetett volna.

Ezen intézkedések feltétele volt, hogy a kormány felszabadítja a 32 milliárd forintos normatív támogatást, és megadja a főváros által kért 21 milliárd forintos segítséget.