Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet értesülése szerint az izraeli-magyar állampolgárságú alperes az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, illetve a döntés megváltoztatását kéri a Fővárosi Ítélőtáblától.
Vágólapra másolva!

Pénteken megérkezett a Székesfehérvári Törvényszékre Joav Blum fellebbezése a sukorói telekcsere ügyében - írja a Magyar Nemzet szombati száma. A lap úgy tudja, hogy Blum az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, illetve a döntés megváltoztatását kéri a Fővárosi Ítélőtáblától.

Az izraeli-magyar állampolgárságú alperes formai és tartalmi okokból sem tartja elfogadhatónak a december 16-án kihirdetett, 280 oldal terjedelmű elsőfokú ítéletet. Ellenérveit abban a fellebbezésben terjesztette elő, amely pénteken érkezett a bíróságra - írja a lap. Gieszné Boda Orsolya bírósági szóvivő elmondta, az alperes egyebek közt azt kifogásolja, hogy a Fejér Megyei Bíróság - amely január óta a Székesfehérvári Törvényszék nevet viseli - nem szüntette meg a pert, habár jogi képviselői útján Joav Blum az utolsó tárgyaláson bejelentette, eláll a csereszerződéstől. A fellebbezésben szerepel az is, hogy a pilisi és az albertirsai gyümölcsöst jogszerűen cserélte el az üzletember több állami tulajdonú sukorói ingatlanra, hiszen a turisztikai célú beruházás, a kaszinóépítés ugyanúgy közérdekű cél, mint az útépítés.

A magyar állam és Joav Blum perében a megyei bíróság tavalyi elsőfokú ítéletében megállapította, hogy a 2008-ban megkötött telekcsere-szerződés érvénytelen, mert aláírásával megsértették a jogszabályt - emlékeztet a Magyar Nemzet. Nem volt ugyanis a törvényben meghatározott olyan közérdekű cél, amely azt indokolta volna, hogy az állami tulajdon csere útján, pályáztatás nélkül kerüljön az üzletember tulajdonába. Az ingatlanok cseréjénél a feltűnő értékaránytalanságot is megállapítottak, a különbözet másfél milliárdot tett ki. Az érvénytelenség miatt a bíróság nem tulajdonított jelentőséget annak, hogy Blum az ítélethirdetés előtt elállt a szerződéstől. A fellebbezésről a Fővárosi Ítélőtábla dönt - írja a Magyar Nemzet.