Vágólapra másolva!
Nem tudja feldolgozni az Emberi Jogok Európai Bírósága a korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók panaszainak özönét, ezért arra kérte a magyar szakszervezeteket, hogy csoportosítva nyújtsák be azokat.
Vágólapra másolva!

December közepe óta a nyugdíjügyeket érintő keresetek özöne árasztotta el az Emberi Jogok Európai Bíróságát (EJEB). Erik Fribergh törvényszéki írnok tájékoztatása szerint a beadványok közül mintegy nyolcezer a korábban korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók panaszait tartalmazza.

A strasbourgi székhelyű bíróság közölte, hogy ezt a beadványözönt a szokásos módon nem tudja feldogozni. Ezért arra kéri a magyar szakszervezeteket, hogy a beadványokat csoportosítva, a panaszosok nevével és személyi adataival ellátva terjessze ismét a bíróság elé. A bíróság azokat a panaszokat, amelyeket nem az illetékes szakszervezetek közvetítésével juttatnak el hozzá, egyelőre nem veszi jegyzékbe - mondta az írnok, hozzátéve, hogy a kérelmekkel a bíróság a beérkezési sorrend alapján foglalkozik.