Pert vesztett az adóhatóság ellen Zuschlag

Vágólapra másolva!
Adóhátralékot, kamatokat és bírságokat is fizetnie kell a közpénz elcsalása miatt korábban hat évre ítélt Zuschlag János volt MSZP-s politikusnak, miután a bíróság elutasította azt a keresetet, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen nyújtott be.
Vágólapra másolva!

Közel hatvanmillió forintot kell fizetnie Zuschlag Jánosnak, miután pert vesztett Kecskeméten a NAV-val szemben - írja a Baon.hu Bács-Kiskun megyei hírportál. A lap szerint a polgári bíróság jóváhagyta azt a határozatot, amely szerint a volt MSZP-s politikus 30 milliós adókülönbözetet, 15,5 milliós adóbírságot és 14,3 millió forint késedelmi pótlékot köteles megfizetni az adóhivatalnak.

A bűnszervezet tagjaként, 72 millió forintnyi közpénz elcsalása miatt jogerősen hat évre ítélt Zuschlag korábban megtámadta az adóhivatalnak azt a határozatát, amelyben a vagyonosodását vizsgálták. Keresetében többek között arra hivatkozott, hogy a NAV nem dolgozta ki megfelelően vagyonmérlege nyitótételét, megalapozatlanul folytatták ellene a vagyonvizsgálatot, ráadásul - véleménye szerint - hibás módszert alkalmaztak. A bíróság elutasította Zuschlag keresetét, mert nem talált a perben a NAV által elkövetett jogszabálysértéseket.

A Zuschlagról szóló összes korábbi cikkünket itt olvashatja.